Nansen Coaching & Inspiratie

                                         -  op ontdekkingsreis naar jezelf -

Equine Assisted Coaching

Bij Equine Assisted Coaching wordt het paard ingezet als co-coach. 

Mensen die met paarden 'werken' weten niet beter dan dat je van een paard terug krijgt wat je geeft. Ben jij ontspannen, rustig of ben je zenuwachtig, druk? Het paard past zich automatisch aan aan jouw gedrag of gemoedstoestand van het moment.

Voor het paard maak jij in zijn nabijheid deel uit van de kudde. Om in het wild te overleven was het voor paarden ooit noodzakelijk om alert te zijn op de omgeving waaronder de mede kuddeleden. Die noodzaak heeft het paard als huisdier niet meer, maar het instinct is gebleven. 
Een paard reageert puur op wat het ziet, hoort of voelt. Er is geen oordeel over wat er wordt waargenomen, er worden geen vragen over gesteld maar er wordt naar gehandeld. Paarden zoeken elkaar op of lopen juist weg, vragen aandacht of eisen hun plek op. Of ze blijven gewoon staan omdat wat ze zien en wat ze voelen niet overeenkomt.

En een paard reageert altijd op dat wat NU is. Niet wat gister was of wat morgen komt.

Van de instinctieve 'mechanismen' van het paard maken we gebruik bij Equine Assisted Coaching. Aan de hand van verschillende werkvormen ontstaat interactie tussen jou en het paard. De coach faciliteert dit proces, observeert de interactie en vertelt wat er is waargenomen bij jou en het paard. Maar de coach geeft je vooral alle tijd en ruimte om zelf te ervaren.

Ervaring met paarden is niet nodig bij Equine Assisted Coaching. Je blijft letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond. Op een praktische manier gaan we, met het paard als reisgezel, op weg naar jouw antwoorden op je eigen vragen.
 
Equine Assisted Coaching is geschikt voor iedereen!