Nansen Coaching & Inspiratie

                                         -  op ontdekkingsreis naar jezelf -

Ervaringen

Wil je weten hoe anderen het ervaren hebben om zichzelf bij Nansen Coaching & Inspiratie te ontwikkelen? Lees dan onderstaande ervaringen van klanten. 

Jolet:
" Een tijdje geleden heb ik bij jou, Marie-Róse (samen met Nansen), een sessie gevolgd. Van mezelf ben ik vrij gestructureerd en wil ik graag alles onder controle hebben. Nou, daar stond ik dan als controlfreak, 'overgeleverd' aan Nansen...

Eenmaal begonnen met de sessie volgden een aantal verschillende oefeningen elkaar op waarbij ik vrij gelaten werd in hoe, waar en hoelang ik ze uitvoerde. Vanuit jouw mond klonk het kinderlijk eenvoudig maar in de praktijk bleek het soms toch echt anders... Wat mij frustraties opleverde, 'want ik kon toch zeker wel zoiets simpels??'...

Na al die jaren in de paarden wist ik heus wel dat het goede leermeesters zijn en dat ze gedrag spiegelen, ik was hier alleen nog nooit zo bewust mee bezig geweest. Het is erg confronterend om een paard direct te zien reageren op iets wat je doet of juist op iets wat je niet doet.

Wat jij, en uiteraard Nansen, mij vooral hebben laten zien tijdens deze sessie is dat vasthouden niet altijd ook controle betekent. Ik vond dit heel erg moeilijk in het begin: loslaten... Maar gedurende de sessie, ook door het vertrouwen dat Nansen mij gaf, ging ik zelf ook inzien dat loslaten ook controle kan betekenen.

Marie-Róse, jij bent een heel rustig en fijn iemand waarbij je je gelijk op je gemak voelt en niet het idee krijgt dat je je ergens voor hoeft te schamen. Daarnaast is Nansen een volwaardig professor wat jullie samen tot een fijne combinatie maakt om mee samen te werken.

Na deze sessie heb ik er nog vaak aan teruggedacht. Je kunt zoveel van paarden leren maar ze leren je voornamelijk zoveel over jezelf... zonder dat je het zelf eigenlijk in de gaten hebt..."

Els:
"Afgelopen jaar heb ik bij Marie-Róse een sessie gevolgd samen met mijn eigen paard. Ondanks dat ik zelf niet het gevoel had dat ik nerveus was, bleek tijdens de sessie toch dat ik gespannen was omdat ik wilde dat alles perfect ging. Marie-Róse vroeg mij simpele opdrachten te doen met mijn paard. Opdrachten waar je in je dagelijkse omgang met je paard niet eens bij nadenkt. Nu stond er iemand op te kijken en dus moest het van mezelf meteen de eerste keer perfect gaan: falen is geen optie.... wat bleek meteen de spijker op z'n kop.

Sinds de sessie ben ik veel bewuster gaan handelen in mijn dagelijkse omgang met mijn paarden, wat me helpt de rust en kalmte te bewaren.

De week na onze coachingssessie zijn de achterbenen van mijn paard voor het eerst sinds lange tijd bekapt zonder hem te hoeven sederen. Ik heb hem zelfs kunnen scheren zonder sedatie! Ook tijdens het rijden zijn we allebei veel meer ontspannen.

Marie-Róse begeleidt je tijdens de sessie met veel rust en kalmte. Zij benoemt goed wat ze ziet zowel bij jou als bij de paarden en weet dit duidelijk en met respect uit te leggen. Je voelt je begrepen en serieus genomen zonder dat de sessie zwaar op de hand wordt. 

Kortom: ik kan niet wachten tot onze volgende sessie want we zijn nog lang niet klaar!